Dop för Jesper
I mĂ„ndags lĂ€mnade jag grabbarna och va hemma en stund. Åkte och fixade trĂ€ningskort och köpte en present till Melinda som fyller Ă„r snart. Åkte sen hem till Anneli pĂ„ mamma/bebistrĂ€ff, Ă€ven Petra va dĂ€r. Vi satt o snackade om allt möjligt, Ă„t lunch och fikade och vips sĂ„ var det dags att hĂ€mta barnen.

Va hemma pĂ„ kvĂ€llen. PĂ„ tisdag morgon klagade Melvin pĂ„ tanden igen och vi fick en tid i Jakan  8:40 som Tobias gick med honom pĂ„. Jag hamnade efter i tidsschemat och mamma va snĂ€ll och hjĂ€lpte till att lĂ€mna Oliver. Jag Ă„kte in mot Östermalm, mötte upp Monica och gick pĂ„ babysim. Jesper tycker om det och blev lika trött efter denna gĂ„ngen. Vi Ă„t lunch pĂ„ Karla cafĂ© och gick sen hem till henne och fikade. Vid 14 Ă„kte jag och hĂ€mtade Ludvig i skolan, sen Oliver pĂ„ föris och mötte sen upp Tobias och Melvin pĂ„ simningen. Melvin va jĂ€tteduktig men hamnade pĂ„ lite djupt vatten och blev rĂ€dd och skĂ€rrad, det tog ett tag att fĂ„ igĂ„ng honom sen. IkvĂ€ll sa han att han inte vill gĂ„ pĂ„ tisdag men jag hoppas att det ger med sig! Alla Ă„kte hem hit sen och Ă„t middag. Melvin fick en tid för lagning och utdragning av framtĂ€nderna pĂ„ torsdagen.

I onsdags va vi hemma, handlade mat och plockade upp mamma som följde med hit. Jag fick i mig lunch och sen gick vi ut pÄ en lÄngpromenad med fikastopp hos henne. Hon stannade hemma med Jesper nÀr jag hÀmtade killarna. Höll pÄ att smÀlla av nÀr jag sÄg hur Melvin sÄg ut!!

JĂ€kla unge Ă„ va skitig!!

Bara att dra av klÀder och sÀtta sig i bilen och hem och tvÀtta för min del. Det va lite kaotiskt nÀr vi kom hem, alla barnen grÀt! Skönt att mamma va hÀr!!

Skruttis hemma pÄ morgonen.

Och pĂ„ eftermiddagen, det blir nĂ„gra klĂ€dbyten 😊

I torsdags hĂ€mtade jag upp Melvin och mamma, hade tid hos tandlĂ€karen 10:40. Först lagade de hĂ„let, Melvin va jĂ€tteduktig. Sen skulle de bedöva för att dra ut framtĂ€nderna (nya hade redan vĂ€xt ut under). Först med salva och sen tvĂ„ sprutor, det gjorde ont och smakade och luktade konstigt sĂ„ han blev ledsen. Men det gick bra iaf och de fick ut tĂ€nderna. Med svullen och blödande mun gick vi dĂ€rifrĂ„n. Åkte till Kista dĂ€r jag köpte servetter till dopet och sĂ„ fick Melvin ett Legobygge.


Han satt och byggde hela eftermiddagen. Men han ville varken Àta eller dricka pÄ hela dan, det gjorde för ont. HÀmtade Oliver och senare kom Chadli hem.

I fredags ville Melvin fortfarande inte Ă€ta eller dricka knappt sĂ„ han fick stanna hemma frĂ„n skolan. LĂ€mnade Oliver pĂ„ föris och sen Melvin till Tobias. Åkte in mot söder och trĂ€ffade upp Anna pĂ„ lunch, vi Ă„t sushi.

Han ser lite trumpen ut...

Mötte sen Mickan och passade dĂ„ pĂ„ att dricka kaffe! Mysigt att ses igen, hon sa det att om förra Ă„ret va ett av mina bĂ€sta sĂ„ var det ett av hennes sĂ€msta 😔 Hennes pappa gick bort och hennes mamma va sjuk. Hoppas att detta Ă„ret blir bĂ€ttre 💗 Hon hade med en present till Jesper.

Tack vĂ€nnen!! 

Åkte förbi Karla cafĂ© pĂ„ vĂ€gen hem och lĂ€mnade lite grejer inför dopfikat.

I lördags var det dags för Jesper att bli döpt. Tog det lugnt pĂ„ förmiddagen, va ute med Messi i drygt en timme. Gjorde i ordning oss och Ă„t lunch innan vi Ă„kte in. Va i kyrkan i god tid för att hinna byta om och amma. So far so good. Men nĂ€r orgeln drog igĂ„ng sĂ„ började Jesper att grĂ„ta, sĂ„ han skrek, grĂ€t sig igenom första delen av dopet. Jag hörde inget av vad prĂ€sten sa och det blev inte alls som vi tĂ€nkt oss... Jag skulle lĂ€sa text, Aslim skulle tĂ€nda ljus mm men det blev bra iallafall!! Chadli lĂ€ste tvĂ„ texter, Melvin hĂ€llde upp vatten och torkade av Jesper sen. Oliver fick hjĂ€lpa till att tĂ€nda dopljuset och som tur var tystnade Jesper sen. 

Ledsen liten kille.
Med gudfar Jonas och gudmor Aslim.

Nu va han glad igen!


EfterÄt hade vi fika och presentöppning pÄ Karla café!

Huvudpersonen blev lite trött.

Grodbakelser 🐾

Presentbordet.

Och alla gÀster:
Det hĂ€r gjorde vi bra Ă€lskling ❀

Jesper Robin Chaibi 💙

Chadli drog ivÀg pÄ killkvÀll med kompisarna och Vi körde hem och Jesper verkade övertrött och kom inte till ro först, sen somnade han och jag en stund efter i soffan.

Soffselfie.

Tack för alla fina presenter!

Fina blommor frÄn mamma och HÄkan.

Idag har vi stÀdat, handlat mat och tittat pÄ film. Killarna kom hem och nu Àr de duschade och ligger i sÀngen. Vi ska se klart film, sen Àr det natti natti.